MarkovaKirasirov – The Duo

Terug in Nederland voor optredens! Een sprankelend duo op gitaar en domra. Na twee jaar van gesloten grenzen nu eindelijk weer in ons land; met muziek uit alle klassieke stijlperioden, alsook uit vele nationale tradities, zoals de tango nuevo, de Franse musette en vooral ook de Russische volksmuziek. Programma voor november.

Delen...

Een sprankelend duo, na twee jaar van gesloten grenzen nu eindelijk weer in ons land; met muziek uit alle klassieke stijlperioden, alsook uit vele nationale tradities, zoals de tango nuevo, de Franse musette en vooral ook de Russische volksmuziek.

Vladimir studeerde gitaar bij Carlo Marchione aan het Conservatorium van Maastricht;

Evgenia deed haar studie – naast domra ook mandoline – in Sint Petersburg. Zij speelt o.a. in het Russisch Staatsorkest. Onder Valery Gergiev vertolkte zij de mandolinepartij in de 8e van Mahler.

De domra is een traditioneel Russisch snaarinstrument met een heel eigen klank, die het midden houdt tussen de luit en de mandoline.

Het duo is regelmatig te gast in Nederland en in het bijzonder in Zuid-Limburg, van waaruit ze optreden door het hele land en daarbuiten.

Graag spelen ze ook ter plekke samen met regionale artiesten en ensembles. Ook zijn zij te boeken voor concerten aan huis.

Hun programma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13 november 20:00

Cellebroederskapel, Maastricht

concerten evenementen agenda Cellebroederskapel

Zondag 14 november 15:00

Boeket, Nederweert

Theaterboerderij Boeket: Voorstelling

Het duo is van plan om voor de kerstdagen en oud en nieuw weer terug in Nederland te zijn. Contactpersoon voor optredens is Michel van der Maesen de Sombreff van Muzieakkoord, te bereiken via

muziekakkoord@gmail.com
+31(0)43-3251913
+31(0)6-21532093

Meer informatie over TheDuo – klik hier

Delen...