Een sprankelend duo uit Sint Petersburg!

Terug in Nederland voor optredens! Een sprankelend duo uit Sint Petersburg op gitaar en domra met muziek uit alle klassieke stijlperioden en uit vele nationale tradities, zoals de tango nuevo, de Franse musette en vooral ook de Russische volksmuziek. In Nederland van 3 tot 10 maart 2022!

Delen...

Vladimir studeerde gitaar bij Carlo Marchione op het Conservatorium van Maastricht, en Evgenia deed haar studies domra en mandoline in Sint Petersburg.

Evgenia is lid van het Russisch Staatsorkest; onder Valery Gergiev vertolkte zij de mandolinepartij in de 8e van Mahler. 

De domra is een traditioneel Russisch snaarinstrument met een heel eigen klank, die het midden houdt tussen de luit en de mandoline: kristalhelder​, ​maar ook vol en sono​o​r.

​Tijdens Vladimirs studie kwam Evgenia regelmatig naar NL voor optredens in kleine theatertjes, muziekkerkjes en huisconcerten, zoals bij ‘onze’ hoboist Han de Vries thuis in Amsterdam.

De afgelopen zomers voeren zij op de Wolga, op een boot vol met kinderen uit kansarme families; Vladimir en Evgenia deden muzikale oefeningen met ze. Ook hebben zij een actieve interesse in de muziektherapie, zoals die hier te lande wordt toegepast. 

De vele arrangementen voor domra en gitaar zijn van eigen hand.

De muzikale genres die zij bestrijken, zijn onbeperkt, van Dowland tot Debussy, Ravel en Bartok, ook Spaans, Zuid-Amerikaans, Armeens, Bulgaars en vooral veel eindeloze Russische melodieën.​

Het duo is regelmatig te gast in Nederland en in het bijzonder in Zuid-Limburg voor optredens door het hele land en daarbuiten.

Graag spelen ze ook ter plekke samen met regionale artiesten en ensembles. Ook zijn zij te boeken voor concerten aan huis.

3 en 4 maart 2022 speelt het duo in Rotterdam en daarna een aantal optredens in Zuid Limburg en omgeving.

Voor meer informatie over hun kalender neem contact op met de contactpersoon in NL:

Michel van der Maesen de Sombreff, Maastricht

muziekakkoord@gmail.com

06-21532093


Delen...