De rol van CSTO

Aan het eind van de discussie gaven de deelnemers antwoord op de vraag hoe zij de toekomst van de CSTO zien – als een universele organisatie of als een organisatie die is opgezet om een aantal specifieke kwesties aan te pakken. De mening overheerste dat men in het tijdperk van hybride oorlogen voorbereid moet zijn op het afweren van alle soorten bedreigingen – niet alleen militaire, maar ook informatieve, economische en andere – om de stabiliteit van de lidstaten te vergroten, wat de belangrijkste taak van de organisatie is.´

Delen...

Op 9 februari organiseerde de Valdai Club in haar kantoren in Moskou een conferentie met de titel “Collective Security in a New Era: Experience and Prospects of the CSTO”

Bij de voorbereidingen van het evenement, dat samenviel met de 30e verjaardag van het Verdrag inzake Collectieve Veiligheid en de 20e verjaardag van de CSTO, hadden de organisatoren geen idee hoe relevant dit onderwerp in 2022 zou zijn, zei Andrej Bystritskiy, voorzitter van de Valdai Club Foundation for Development and Support, in zijn welkomstwoord. De sleutelrol die de CSTO in januari heeft gespeeld bij het stabiliseren van de situatie in Kazachstan heeft velen, zowel in de aangesloten landen als daarbuiten, gedwongen hun mening te herzien over de plaats die de organisatie inneemt bij het waarborgen van de regionale veiligheid.

Andrey Bystritskiy © Valdai Discussion Club

Aan het eind van de discussie gaven de deelnemers antwoord op de vraag hoe zij de toekomst van de CSTO zien – als een universele organisatie of als een organisatie die is opgezet om een aantal specifieke kwesties aan te pakken. De mening overheerste dat men in het tijdperk van hybride oorlogen voorbereid moet zijn op het afweren van alle soorten bedreigingen – niet alleen militaire, maar ook informatieve, economische en andere – om de stabiliteit van de lidstaten te vergroten, wat de belangrijkste taak van de organisatie is.´

Voor een uitgebreider verslag klik hieronder

Valdai ClubValdai Club Discusses the Role of the CSTO in Ensuring Security in Eurasia

10.02.2022
Delen...