Rusland begrijpen

De strijd om Oekraine en de arrogantie van het Westen

Delen...

De strijd om Oekraine en de arrogantie van het Westen

Begrijpt men Rusland nog? Sentimenten over dit land zwerven dagelijks rond in onze media, maar kent men het land ook? Al te vaak blijken journalisten en politici uit te munten in napraterij, zeker sinds de Oekraïnecrisis in volle hevigheid is losgebarsten.
Niet alleen is de verhouding tussen Rusland, het Westen en Oekraïne complexer geworden dan in de massa-media wordt gesuggereerd, dat geldt ook voor de Russische geschiedenis zelf, sinds het einde van de Koude Oorlog.
Het is in het belang van de EU om Rusland als partner te hebben en wie deze kans negeert, riskeert dat Europa in de machtsstrijd tussen grootmachten vermalen zal worden.
Gabriele Krone-Schmalz toont in dit boek welke kansen het Westen door haar arrogantie verspeelt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is gks2.jpg


Deze bestseller in Duitsland verkocht in vier maanden tijd meer dan 150.000 stuks.
Krone-Schmalz is een bekende journaliste en voormalige Moskou-correspondente voor de Duitse tv-zender ARD. Ze publiceerde al meerdere boeken over Rusland. Ze verschijnt sinds de Oekraïne-crisis veelvuldig in talkshows en debatten.

Te verkrijgen bij De Blauwe Tijger uitgeverij

Delen...