Wat is het Belt & Road Initiative – videographic

Het Chinese ‘Belt and Road Initiative’ (BRI) behelst een wereldwijde politieke en economische strategie waarin een groot aantal programma’s, projecten en overeenkomsten zijn samengebracht. Eind 2019 waren er 120 landen en 29 internationale organisaties bij betrokken. Het is één van de Euraziatische projecten dat grote veranderingen heeft gebracht op het continent en de potentie heeft om de geopolitieke en economische balans in de wereld te veranderen.

Registon Plein in Samarkand, foto van Falco via Pixabay

Deze videographic is gepresenteerd tijdens de ’10th Asian Conference of the Valdai Discussion Club’ met als thema ‘Central Asia and Eurasia: Multilateral Cooperation Facing Challenges of Global Disorder’, gehouden op 10 en 11 november 2019 in Samarkand, Oezbekistan. Hier het programma van de conferentie.

Kijk de videographic hier, gepubliceerd op Valdaiclub.com op 11 november 2019

Delen...