De echte reden voor de nieuwe koude oorlog met Rusland

´Russia was no longer willing to follow the American lead. This led to tremendous anger on the part of the American establishment, which was reflected in statements and in the media.´ Vladimir Pozner

Delen...

Vladimir Pozner is een beroemd journalist en tv-persoonlijkheid in Rusland en de VS. Hij is geboren in Frankrijk (Parijs,1934), opgegroeid in de Verenigde Staten en in 1952 naar de Sovjet Unie verhuisd. In zowel de VS als in Rusland heeft hij veel programma’s gemaakt en vanaf 2010 ‘Pozner’ op Pervyi Kanal in Rusland, waar hij interviews doet, bijvoorbeeld met Hillary Clinton in 2010 en dit interview met Oliver Stone in 2014.

Pozner is actief geweest bij veel verschillende Amerikaanse networks, waaronder NBC, CBS, CNN en bij BBC. Daarnaast is hij te gast geweest bij The Phil Donahue Show en Ted Koppel’s Nightline.

Samen met Phil Donahue was hij host van de talk-show Pozner/Donahue. Het was de eerste bilaterale satelliet tv-uitzending tussen publiek in Sovjet Unie en de Verenigde Staten.

In 1997 keerde hij terug naar Moskou en werd hij onafhankelijk journalist.

Met zijn achtergrond als burger van Frankrijk, de VS en Rusland en vloeiend spreker in de drie betreffende talen zou zijn mening een interessante kunnen zijn.

In dit interview voor de International Man legt hij uit waarom we in een nieuwe Koude oorlog terecht zijn gekomen.

Hij refereert in zijn verhaal aan de lezing die hij in 2018 gaf aan Yale University met de titel How the United States Created Vladimir Putin.

De lezing kunt u hier bekijken.

Delen...