Waarom we vrede en vriendschap nodig hebben met Rusland

Oproep voor een nieuwe vredespolitiek van Adelheid Bahr met bijdragen van onder anderen Gabriele Krone-Schmalz, Oskar Lafontaine, Matthias Platzeck, Albrecht Müller, Harald Kujat, Antje Vollmer, Willy Wimmer.

´Volgens een groot opinieonderzoek van het Forsa Instituut voor Politiek en Sociaal Onderzoek uit 2018, vindt 94 procent van de Duitsers goede betrekkingen met Rusland belangrijk. De actuele politiek van de Duitse regering laat deze overweldigende meerderheid desalniettemin links liggen. Sterker nog, sinds het conflict in Oekraine escaleert de confrontatie tussen West en Oost steeds verder. Terwijl we toch al zo veel verder waren gekomen. De ontspanningspolitiek van Willy Brandt en Egon Bahr (Wandel durch Annäherung – verandering door toenadering) maakte dialoog met Rusland mogelijk, die vrede en goede partnerachtige betrekkingen veilig stelde.

In de geest van haar overleden echtgenoot zet Adelheid Bahr zich in voor een nieuwe ontspanningspolitiek en met haar een veelheid aan bekende mensen uit de politiek, maatschappij en kunstwereld.´

Te verkrijgen in de Duitse boekhandels en via de uitgever Westend Verlag.


Forsa heeft onlangs de resultaten van een nieuw opinieonderzoek gepubliceerd. Een paar voorbeelden:

Forsa Umfrage Corona Krise Einreisesperren
Bent u voor het intensiveren van de economische betrekkingen met Rusland?
Forsa Grafik - Wirtschaftsraum von Lissabon bis Wladiwostok
Bent u voor meer samenwerking met de EU oosterburen in het kader van een gemeenschappelijke economische ruimte van Lissabon tot Vladivostok?
Forsa Umfrage Grafik Nord-Stream-2-Sanktionen
Moet de Nordstream-2 pijplijn worden afgebouwd ook al is de Verenigde Staten tegen?

Delen...