Meer propaganda!

De propagandawijzer van Swiss Policy Research beschrijft meer dan twee dozijn manipulatietechnieken en de tien meest voorkomende boodschappen van media in vooroorlogs- of oorlogstijd.
Een goed hulpmiddel voor scholieren, studenten en kritische mediaconsumenten.

Delen...

De propagandawijzer van Swiss Policy Research beschrijft meer dan twee dozijn manipulatietechnieken en de tien meest voorkomende boodschappen voor het publiek van media in vooroorlogs- of oorlogstijd.

Het is een goed hulpmiddel voor scholieren, studenten en kritische mediaconsumenten.

Probeer zelf maar eens uit of één of meerdere van de genoemde technieken zijn te herkennen in een willekeurige uitzending van het achtuurjournaal, Nieuwsuur of in de reguliere geschreven media.

Via deze link naar de pagina van Swiss Policy Research zijn literatuurverantwoording en voorbeelden van toepassingen van de technieken te vinden.

Ulrich Gellerman maakt met Die Macht um Acht een humoristisch-kritisch programma voor KenFM.de. Hij wijst hierin de makers van de Tagesschau, de Duitse versie van het Nederlandse achtuurjournaal op de journalistieke tekortkomingen in de berichtgeving en het gebruik van technieken in de propagandawijzer.

Klik op de foto voor aflevering 59 van Die Macht um Acht.

Delen...