De langverwachte finale

In september 2020 is er een nieuwe fase van het Russische beleid ingetreden ten aanzien van de betrekkingen met haar voormalig meest belangrijke buurland en nog steeds meest belangrijke buitenlandse economische partner. Rusland gelooft namelijk niet meer dat Europa in staat is een onafhankelijke en min of meer betrouwbare partner in internationale affaires te spelen.

Delen...

De betrekkingen tussen Europa en Rusland

In september 2020 is er een nieuwe fase van het Russische beleid ingetreden ten aanzien van de betrekkingen met haar voormalig meest belangrijke ´buurland´ en nog steeds meest belangrijke buitenlandse economische partner. Rusland gelooft namelijk niet meer dat Europa in staat is een onafhankelijke en min of meer betrouwbare partner in internationale affaires te spelen.

Valdai ClubRussia and Europe: The Long-Awaited Finale

30.12.2020

Het Europese Huis betreurt deze ontwikkeling en vindt dat Europa zo snel mogelijk haar soevereiniteit op economisch en buitenlands politiek gebied moet herwinnen. Daartoe zal het moeten leren vertrouwen op de eigen gezamenlijke kracht en vitaliteit. Het geloof dat het beide heeft kan misschien pas komen na een eigen periode van ´glasnost´ en´perestroika´ van de Europese instituties, structuren, economieen en gemeenschappen. Een eigen zelfstandige Europese economische en buitenlandse politiek, financieel systeem, journalistieke media en persagentschappen en defensiemacht zijn dringend gewenst.

De periode van imperialisme, kolonialisme en uitbuiting moet nu afgelopen zijn. Onmiddelijk beginnen met de grote ombouw!


Delen...