Wie bedreigt wie?

De Westerse media lezend zou je al snel tot de conclusie komen dat Rusland op het punt staat om Europa binnen te vallen. Enig uitleg waarom Rusland dat zou willen doen ontbreekt. Evenals introspectie en het historische perspectief dat nodig is om te begrijpen wat er aan het gebeuren is. In dit artikel een lijst van verwijzingen waar wel de achtergronden worden belicht.

Delen...

De Westerse media lezend zou je al snel tot de conclusie komen dat Rusland op het punt staat om Europa binnen te vallen. Uitleg waarom Rusland dat zou willen doen ontbreekt echter. Evenals introspectie en het historische perspectief dat nodig is om te begrijpen wat er werkelijk aan het gebeuren is.

Volgens deze Westerse media is er maar één reden en dat is dat Rusland agressief is punt. Echter een Russische militaire actie in Oekraine betekent een aanval op de Navo. Zou Rusland het wagen met een militair budget dat een fractie ($65 miljard tegen meer dan $1000) is van het budget van de Navo? Willen de Russen het werkelijk wagen met de kans op herhaling van 26 miljoen slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog?

Voor een ´rondje langs de velden´ waar nog wel aan historische analyse en zelfreflectie wordt gedaan, namelijk door de vrije onafhankelijke media, hieronder een lijst met verwijzingen:


Vertaald fragment uit het artikel van Tyler Durden voor ´Strategic Culture Foundation´:

´Een multipolaire wereld van gelijken is een anathema voor de Verenigde Staten en hun imperialistische streven naar unipolaire dominantie. Deze laatste configuratie is van essentieel belang voor het behoud van de dollar als de reservevaluta van de wereld, die op zijn beurt van vitaal belang is voor de ondersteuning van de Amerikaanse economie. Om historische redenen brokkelt de vroegere formidabele kracht van het Amerikaanse kapitalisme af als ’s werelds motor voor groei. Het tij is aan het keren naar China en Eurazië, die een alternatief model bieden van economieën, gebaseerd op een combinatie van openbaar en particulier eigendom, die gericht zijn op de vooruitgang van de maatschappelijke ontwikkeling. Het succes van China om miljoenen van zijn bevolking uit de armoede te halen, terwijl miljoenen Amerikanen in armoede vervallen, wijst op het einde van de “Amerikaanse eeuw”. De Verenigde Staten kunnen met hun heersende corporatieve kapitalistische systeem niet concurreren met de opkomende multipolaire orde. In een poging om de historische neergang te keren, zijn de VS gedwongen hun toevlucht te nemen tot toenemend militarisme tegenover wat zij als hun nemesis beschouwen – Rusland en China – de twee belangrijkste voorstanders van een multipolaire visie.

Het is dan ook logisch, ook al is het afkeurenswaardig, dat Washington versneld op ramkoers lijkt te gaan tegen Rusland en China. De snelheid en de roekeloosheid hangen samen met het groeiende besef dat het Amerikaanse imperium op sterven na dood is. De Oekraïne en Taiwan bieden de VS een dubbele aanval op Rusland en China en op wat Washington ziet als zijn laatste kans om zich vast te klampen aan een wereld die voor zijn ogen aan het verdwijnen is. Amerika’s roekeloos en misleidend gokken brengt de wereld in een uiterst gevaarlijke situatie. Zijn heersers en hun politieke flunkies gooien met lucifers naar een kruitvat.

Alle volkeren van de wereld moeten hopen dat een multipolaire wereldvisie de overhand krijgt en de destructieve Amerikaanse ideologie – definitief – faalt.´


Delen...