Concert door het Eurasia Quartet

woensdag 28 juli 19.30-21.00 in het Leopoldskerkje in Meerssen

Het Eurasia Quartet is opgericht in Maastricht in 2013 met als fundament de Russische strijkerstraditie. Het kwartet ontleent zijn naam aan de afkomst van de vier musici; elk van hen heeft een band met Rusland, het land dat Europa en Azië verbindt. De leden van het kwartet hebben elk prijzen gewonnen op verscheidene internationale concoursen, zowel als solist als lid van verschillende ensembles.

https://www.hetleopoldskerkje.nl/woensdagavondconcert/

Het kwartet wil zich onderscheiden met een professionele aanpak en een sterke muzikale persoonlijkheid. Hun repertoire is zeer gevarieerd, met muziek uit verschillende stijlen en genres. Tegelijkertijd willen de musici zichzelf continu verbeteren en de grenzen opzoeken van het repertoire en de uitvoeringsmogelijkheden van het kamermuziekensemble.

Het Eurasia Quartet verzorgt regelmatig optredens in Maastricht en op andere locaties in Nederland, België en Duitsland. In januari 2015 won het kwartet bij de Storioni wedstrijd voor kamermuziekensembles masterclasses met de leden van het gerenommeerde Storioni Trio, en in 2016 ontvingen zij de Henriëtte Hustinxprijs als meest veelbelovende ensemble van het conservatorium van Maastricht.

Meer informatie over het Eurasia Quartet hier.


Delen...