International North-South Transport Corridor

De Internationale Noord-Zuid Transport Corridor verbindt het noordwestelijke deel van de Euraziatische Economische Unie (EAEU) en de Scandinavische landen met de staten van Centraal-Azië, de Perzische Golf en de Indische Oceaan. Zij maakt het mogelijk de levertijd van goederen van India naar Europa te halveren en doorvoer van containers over de route China-EAEU-Europa te verveelvoudigen.

Delen...

De Internationale Noord-Zuid Transport Corridor verbindt het noordwestelijke deel van de Euraziatische Economische Unie (EAEU) en de Scandinavische landen met de staten van Centraal-Azië, de Perzische Golf en de Indische Oceaan. De corridor omvat de infrastructuur voor vervoer per spoor, over de weg en over de binnenwateren, zeehavens in de Kaspische Zee, havens aan de Perzische Golf, weg- en spoorwegcontroleposten en internationale luchthavens. Zij maakt het mogelijk de levertijd van goederen van India naar Europa te halveren in vergelijking met de zeeroute via het Suezkanaal. Doorvoer van containers over de route China-EAEU-Europa kan hierdoor verveelvoudigen.

Valdai ClubInternational North-South Transport Corridor

28.02.2023

Delen...