BRICS op een historisch punt

De BRICS-club is niet gericht op de vernietiging van de bestaande wereldorde, maar om die ten goede te verbeteren. Hierdoor is het revisionistisch en niet revolutionair. De BRICS-landen willen niet dat de globalisering, de instellingen en het internationaal recht instorten. Dit betekent dat hun taak complexer is: binnen de bestaande orde zodanige regels, normen en manieren van samenwerking creëren dat de voordelen behouden blijven en de tekortkomingen worden weggewerkt.

Delen...

Doelen en onverwachte uitdagingen

Timofei Bordatsjov, Valdai Club 29 juni 2023

Valdai ClubBRICS at a Historical Turning Point: Unexpected Challenges

29.06.2023


Programme Director of the Valdai Discussion Club; Academic Supervisor of the Center for Comprehensive European and International Studies at the National Research University Higher School of Economics (HSE). Doctor of Political Science.
PhD in political sciences, Saint Petersburg State University (1999). Master of Arts in European Politics and Administration  (Bruges, 1997) 

As a researcher specializes in international relations theory and contemporary issues of world politics, Russian-European relations, foreign policy of the European Union, Eurasian economic integration, European, Eurasian and international security.

The author of several books and research papers published in Russia and abroad.

Delen...